En portion motgift.

Det här med söndagsångest, det är ju något man helst vill ha så lite som möjligt av. Därför gjorde det mig så himla glad igår när jag hittade botemedel på Instagram. Syrrans bästa kompis (tillika familjens typ extramedlem) hade lagt ut en så himla bra bild tycker jag. Hon hade nämligen fångat alldagligt väder, på en alldaglig balkong, med den extra ordinära ingrediensen champagne (eller förmodligen vanligt bubbel men vi säger champagne för effektens skull) i ishink (!) med fina glas. Tillsammans med texten: Ingen söndagsångest här inte.

Briljant. Absolut briljant tycker jag.

Antagligen hade den här bilden egentligen undertexten: jag har fortfarande semester = jag njuter ikväll istället för att ligga och våndas över att semestern redan är slut fastän den knappt börjat och att jag inte har den minsta lust att gå till jobbet.

Men någonstans blir det ju inte roligare än man gör sig. Och med lite ansträngning kan de mesta av situationer lösa sig med lite god vilja (för den sakens skulle inte sagt att det är lätt!). Men nog skulle man få mindre söndagsångest om man lyxade till det med en flaska bubbel på en söndagskväll, även om semestern är slut morgonen efter?

Jag har haft min beskärda dela av jag-vill-inte-börja-jobba-känslor i förra veckan. Framförallt för att veckan inte blev alls som jag ville. Jag har nästan bara umgåtts med familj (min egen och J:s) under semestern och hittat på alldeles för lite äventyrligt och höll på att dö uttråkningsdöden när jag var tillbaka i Stockholm och alla jag tycker om typ befann sig 2-6 timmar bort från mig. Jag kände mig en smula ensammen, (trotts att J va hemma hela tiden, han hade ju dock inte semester så jag fick roa mig själv ett par dagar…) pms:ig och lite ledsen. Inte alls så semesterpepp som jag ville vara. Och då tyckte jag det kändes extra ledsamt att semestern va slut innan jag hunnit äventyra.

Men den där bilden fick mig att tänka till. Och väckte ändå en känsla av att vilja göra det bästa av situationen. Så idag steg jag upp klockan fem för att hinna springa en runda innan jobbet. Tog ett morgondopp för att det är typ det bästa jag vet (är tydligen inte ensam om det, för bryggan var blöt från tidigare badare!) och har nu fyllt min (barn)pool med vatten och sitter därmed i min egen trädgård, första dagen på jobbhösten och njuter av solen, ett glas vin och att bada fötterna.

Är fortfarande inte överlycklig över livets oäventyrlighet. Men jag jobbar på att njuta undertiden i alla fall.

Puss & Kram
/En som försöker sträcka ut semeserkänslan till max

(Kan meddela att det lyckas! Så gör roliga saker efter jobbet och låtsas som att semestern inte tagit slut!)

2 comments / Add your comment below

Lämna ett svar

ett × 4 =