Jag trodde änglarna fanns bara, bara i himmelen.

Livet har inte varit helt snällt med mig de senaste månaderna. Eller så här i efterhand ser man ju klart och tydligt hur ens mörka stunder är de som är med och skapar ljuset. Men just när man är där, är det så att säga inte superfestligt… Gissar att det är fler som kan hålla med om det?

Just precis nu mår jag dock oförskämt bra. Och njuter av nästan varje minut.
(Det är väldigt stor skillnad mot att räkna varje minut…!)

Det är semester. Jag är KÄR. Jag har just spenderat en vecka tillsammans med fina J (och han har inte behövt jobba en enda gång, hurra!) och min familj i sommarstugan i Halmstad och ska snart få två semesterdagar i Köpenhamn. Men först ett bröllop! Efter det ska jag få se Sundsvall för första gången i mitt liv. Och träffa en ny familj! 😀

Och bisarrt nog har jag betalt för att göra allt det här! Betald semester är ju inget de flesta höjer på ögonbrynen åt. Men för mig känns det helt galet. Pratade om detta med I för någon vecka sedan, som sa att hon ringt hem till sin mamma typ förra året för att kungöra att: “bara så du vet, ska jag vara ledig i fyra veckor, och få betalt för det!” Varpå hennes mamma svara är typ: “Eh… Jaaa…? Var det något annat du ville?”.

Jag förstår att semester är något de flesta förväntar sig att få på sommaren. Men jag är helt på I:s spår. Betald semester är en konstig lyx, som man typ skaffar sig och när man väl har den borde det rimliga vara att berätta för alla om den. Typ som man var tvungen att upplysa alla om hur bra man var på att växla, när man övningskörde, och ens föräldrar mest inte förstod någonting. Det var ju ett helt vanligt växelbyte. Det är ju en helt vanlig semester.

Men jag njuter. Njuter av att livet är snällt. Att ha någon att pussa på. En fin familj att åka hem till. Böcker att läsa. Väder att vara i (solen är ju typ inte framme, men det kan man ju inte hålla på å hänga upp sig på), nya människor att träffa och städer och platser att upptäcka.

Just för till fället jagar jag inte mot något. Jag trivs med att vara här och nu. Utan plan och framtidsmål. Jag jobbar på att må bra och njuta av det fina i livet. Det är gott nog för nu.

Hoppas ni andra har det fint med!

Puss & Kram
// Malin

 

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

fem × ett =