Mod att vara sårbar.

Om det är något jag älskar så är det de där mornarna när man vaknar och liksom är lycklig nästan innan man hunnit öppna ögonen. Det är nog en av mina bästa känslor, när man känner sig glad och tillfreds men man vet inte varför, för man har ju precis slagit upp ögonen.

En känsla jag å andra sidan inte gillar, det är den när man slår upp ögonen och det inte är bra. Utan att man ens har hunnit hitta en anledning. En sådan morgon hade jag tyvärr igår. Jag vaknade och kände mig som att livet var 4 av 10. [Jag kan prata om min lyckoskala en annan gång, men min utgångspunkt är att försöka få livet att vara en 8]

Efter lite nystande kunde jag dock ganska enkelt koka ner känslan till sårbarhet. Jag gjorde många nya sjukt läskiga saker förra veckan plus att jag är i en dejtingfas när allt är sårbart och läskigt. Men att veta anledingen gör ju INGENTING roligare. Det är fortfarande skit att vakna som en 4:a.

Botet blev tillslut att:
1. Springa en runda.
2. Vara ännu mer modig (ont ska med ont förgöras??)

Mår ni skit. Underskatta inte motion och de endorfiner man får av det. Igår tog jag mig inte ut själv, försökte men den övertalningen vann min hjärna enkelt. Men så hetsa en vän på, och då kunde jag inte riktigt motivera att inte göra det. Och såklart blev jag genast mycket bättre. Och sen måste man ju våga visa för folk att man är rädd. Det kan gå åt helvete, men vågar man inte blotta sig går nog i stället hela livet åt helvete tror jag.

Anledningen till att jag pratar så mycket om sårbarhet förresten är för att jag nyligen läst en bok, som kanske är det viktigaste jag någonsin läst. Mod att vara sårbar av Brené Brown. Jag har läst väldigt mycket böcker i min dag där något klickat till i hjärnan och jag känt att det här är viktigt. Men den här boken är på en annan nivå. För mig är den en förklaring över hela livet. LÄS DEN. Om ni så bara tar er igenom en bok det här året, läs den här. Den innehåller GULD.

Den är skriven av en kvinna som forskat om skam och skuld i över tio år och hon har sedan paketerat om den forskningen i läslig och sjukt intressant form. Skuld och skam låter kanske lite tungt, men jag tror ni skulle bli förvånade om ni insåg hur stor del av livet som handlar om det. Eller framförallt om att undvika det. Vi gör i princip vad som helst för att inte behöva vara sårbara – om vi inte tar aktiva beslut om att leva fullt ut. Så, läs den. Den kommer förändra era liv.

//M

4 comments / Add your comment below

    1. Jag har faktiskt inte sett det ännu, men har fått tips från flera håll! Så nu är det dax! Tack för länk 😀

  1. Hej Malin! Så spännande att lära känna dig här på din blogg! Ser fram emot fortsättning. Stor kram!

    1. Hej Lina! Tack, va roligt att höra! Varmt välkommen att fortsätta kommentera om du känner att du vill dela dina tankar om det som skrivs, sånt är alltid kul 🙂 Kram!

Lämna ett svar

fem − tre =