Samma lika – fast så olika.

Jag tycker det är en ynnest att få lära känna nya människor. Något jag är otroligt tacksam över att ha fått göra hela livet. Även om det också är läskigt och jobbigt och lite svårt. Jag har flyttat runt en del och förändrats en hel del som person genom åren, vilket gör att vänskaper tenderar att förändras. Känner också att jag hittar min plats i livet bättre och bättre ju äldre jag blir, vilket nog även det bidrar till att umgänget förändras en del.

Men även break ups och tillsammansskap påverkar ju ens umgänge mycket. Både vad det gäller en själv och andra. Det finns nära vänner som i stort sett försvunnit när de hittat en partner och då blir man illa tvungen att lära känna nya personer. Samtidigt som jag ofta utökat mitt umgänge på ett härligt sätt när jag själv blivit tillsammans med någon.

Tycker också det är spännande med alla sammanträffanden som sker i samband med just tillsammansskap och när relationer tar slut. Jag ska inte säga att jag tappat så mycket människor när relationer tagit slut, eftersom mina förhållanden i stort sett alltid avslutats på ett bra sätt. Jag har själv fortsatt vara väldigt god vän med mina ex (är man bästa vänner under tiden man är tillsammans blir det ju hemskt sorgligt om man tappar även den delen) och faktiskt behållit kontakten med killens närmsta killkompisar många gånger.

Men det fina är också att avslut kan betyda uppstart på andra vänskaper. Till exempel hade jag nog inte haft en av mina nu bästa vänner, i mitt liv på det här sättet, om vi inte blivit singlar vid ungefär samma tillfälle. Det känns lite skrämmande, men också fint. Att två skitsaker förde något väldigt gott med sig.

En av de fascinerande (och o så frustrerande sakerna) med att lära känna nya människor, oavsett om det gäller kärlek eller vänskap, är att de är olika. Olika en själv och hur man själv tänker och agerar. Vilket gör att man uppmärksamma på ett mer aktivt sätt hur man faktiskt tänker och beter sig i olika situationer. Vi tror ju gärna att det sätt vi själva gör något på är det sätt som gäller för alla. Men så enkelt är det ju sällan…

Att lära känna ny människor skapar nya spår i hjärnan. Det gör en lite bättre som människa och när man väljer sina närmsta med omsorg gör det en också lite tryggare i världen. Trots all skit som händer.

Länge leve kärleken.
//M

Lämna ett svar

tolv − fyra =