Who run the world – GIRLS.

Idag har jag haft en riktigt fantastik lördagsmorgon… Vaknade vid nio och undrade om tåget kört över mig under natten. Kände mig bakfull trots att gårdagskvällen bestod av bokklubbsmöte utan rödvin. Tänkte muntra upp mig med pannkaksfrukost och insåg att stekpannan jag brände fast mat i tidigare i veckan är utom räddning och efter ett går-det-ha-tvålull-i-en-teflonpanna nödsamtal till min moder sa hon istället att jag måste köpa en ny. Så tråkig utgift. Som grädde på moset lyckades jag också glömma stoppa slangen till tvättmaskinen i avloppet och har därför plaskat omkring i gummistövlar för att torka upp 2 cm vatten jämt fördelat i en ny insjö på mitt badrumsgolv. Hallelulja!

Så nu försöker jag muta mitt humör med kladdkakssmet och kaffe. Vilket under omständigheterna ändå verkar gå ganska bra 😉

Gårdagen var hur som helst SÅ HIMLA BRA! Det är så lyxigt att lyssna på bra föreläsare tycker jag! Va framförallt imponerad av Teknifik som höll sin första föreläsning någonsin, och agerade som att hon inte gjort annat! Öppningsföredraget av UnderbaraKlara tycker jag också tillhörde ett av de bästa.

Det som framförallt var härligt med dagen var dock att befinna sig bland 200 kreatörer. Som enbart var positiva och peppande. Kvinnor som stöttar kvinnor. Det var så befriande att få befinna sig i ett slutet rum där alla helst av allt skulle vilja (eller redan gjorde) leva på att uttrycka sig genom bild, text eller video. Även om jag alltid upplever mig ha stöd från min omgivning är det stor skillnad mot att prata och vara med andra som förstår en outtalat, eftersom de vill samma saker.

Så vill ni något – sök er till rätt sammanhang! Det gör att man vågar smygdrömma om att det man brinner för faktiskt skulle kunna bli ett betalt jobb tillslut. Att det minsann visst går skapa sig det liv man vill och att man får någon att vända sig till när man undrar vad man håller på med.

Framförallt tycker jag också det är så himla härligt att träffa människor som går sin egen väg. Som säger fuck off till folks tråkiga åsikter och storbolags försöka att utöva makt. Tar saken i egna händer och skaper det liv de vill ha.

Att det också är en ny yrkesgrupp – en framgångsrik sådan – som är totalt kvinnodominerad, det tycker jag också är lite häftigt. Det är häftigt att enskilda individer nåt ut till fler personer än stora tidningsredaktioner och att de driver mångmiljonbolag som är knutna till deras personliga kreativitet och uttryck det är mäktigt tycker jag!

Avslutar med dessa visdomsord från gårdagen (för övrigt, hur roligt är det inte att min loppis-skrivmaskin fungerar!!)

You are not chocolate – so you can’t make everyone happy!

Det borde vi nog alla leva lite mer efter. Gör det ni vill och skit i dem som inte tycker att det passar sig.

// M

Lämna ett svar

18 + tre =